U Visit Two Days


Heeft U na het ontbijt bij "U"  zin in een museumbezoek of een ochtendwandeling door de stad? 

Het Vlakbij geleden Red Star Line Museum vertelt U de verhalen van de passagiers die met de Red Star Line naar Amerika reisden op zoek naar geluk en een beter bestaan. 

Daarna loopt U door naar het Staatsburgdok, naar het nieuwe havenhuis. De Britse architecte Zaha Hadidcreëerde hier een architecturale parel bovenop de vroegere brandweerkazerne. 

Hier heeft U een schitterend zicht over een gedeelte van Antwerpen. Het kijkt uit over de haven, ’t Eilandje en de schelde.

Daarna maakt U een fijne wandeling doorheen het historisch centrum naar Het Zuid tot aan het nieuwe justitiepaleis waar U ook de bijzondere architectuur van het gebouw kan bewonderen. 

Op Het Zuid kan U één van de vele musea bezoeken zoals het FoMu of het MUHKA of één van de vele kunstgalerieën. 

Ook voor lunch of een tusentijdse borrel bent U op Het Zuid perfect op Uw plaats.

Als U daarna Tram 4 neemt rijdt U via de herenhuizen van de 19e-eeuwse stadsgordel naar Zurenborg. Een volledig opgewaardeerde stadswijk waar U kan rondkuieren en haar prachtige architectuur ontdekken.

Met Tram 11 kom je terug in het stadscentrum tot aan de Korte Nieuwstraat. Vlakbij ligt het Hendrik Conscienceplein en zie je allerlei stripmuren, opnieuw een heel ander aspect van de stad. 

Vergeet zeker de Vlaeykensgang niet. 

Wilt U een schitterend uitzicht over de hele stad dan kan U best de voetgangerstunnel induiken en onder de Schelde doorwandelen. Zo komt U op linkeroever, de overkant van het water. 

Daar heeft U een adembenemend zicht op de skyline van Antwerpen.

We verwelkomen U daarna met veel plezier terug op “t Eilandje” in U Antwerp om Uw onvergetelijk bezoek aan Antwerpen in stijl af te sluiten.


Reserveer Nu!