U Visit One Day


Na een heerlijk ontbijt bij U Antwerp kan U beginnen aan een uniek bezoek aan Antwerpen.

Alles is perfect te voet bereikbaar.

Als U buitenloopt bij U Antwerp op het hippe eilandje, ziet U vlak voor U het MAS, Museum aan de stroom. Het is dé plek waar stad en haven – de tweede grootste van Europa – elkaar ontmoeten. Het MAS brengt deze twee werelden ook perfect samen : een staaltje prachtige architectuur gecombineerd met een indrukwekkende museumcollectie. Op de negende verdieping is tweesterrenrestaurant ’t Zilte van topchef Viki Geunes gevestigd. Helemaal bovenaan krijgt U, op het grote dakterras, een prachtig zicht over de hele stad. Een bezoek aan het MAS is een mooie opener van Uw ontdekkingstocht door Antwerpen.

Daarna raden wij U een aangename wandeling aan langs de mooie scheldekaaien richting historisch centrum terwijl U geniet van de imposante schelde en de mooie gebouwen die uitkijken op het water.

U Antwerp is op amper 1 kilometer gelegen van het historisch centrum van Antwerpen. U kan dit dus makkelijk te voet bereiken. U kan ook de tram gebruiken dankzij de net aangelegde tramverbinding, vlak voor de deur van U Antwerp.

U wandelt of rijdt tot aan het schitterende Centraal Station, door Newsweek verkozen tot vierde mooiste station ter wereld, het perfecte startpunt van een dagje Antwerpen. Het volledig gerenoveerde station is meer dan het bezoeken waard!

U bevindt zich nu ook vlakbij is de wereldberoemde Diamantwijk en de Zoo van Antwerpen.
Voor wie de sfeer van deze multiculturele wijk wil opsnuiven, is de Joodse wijk of Chinatown een absolute aanrader.

Een korte wandeling brengt U tot op de Meir. Hier moet U zeker de indrukwekkende stadsfeestzaal vol shops, bezoeken. Iets verder, op de Wapper vindt U het Rubenshuis. U stapt binnen in de barokke wereld van één van de grootste kunstschilders uit de geschiedenis : Pieter Paul Rubens. 

Het Theaterplein met zijn prachtige luifel is een plek om even stil te staan.

Bezoek nu de Schuttershofstraat en de Leopoldstraat en ga via de Bourlaschouwburg naar de Botanische tuin. Een ideaal plekje om even tot rust te komen.

In de Wilde Zee vindt U leuke restaurants voor een lunch, maar ook winkels waar je Antwerpse handjes en chocolade kan kopen.

Een bezoek aan het museum MoMu is zeer aan te raden, waarna U kan shoppen in de omliggende modewijk met winkels van ontwerpers zoals Dries Van Noten, Stephan Schneider, Anna Heylen en Ra.

Zij geven meteen een perfect beeld van waar de Antwerpse mode voor staat.

Eén van de Eyecatchers is ongetwijfeld de adembenemende Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

Als U dat wenst kan je de dag afsluiten met een boottochtje op de schelde. Zo krijg je een prachtig zicht op de rivier die zo belangrijk was en is voor Antwerpen. 

En zo eindigt U opnieuw waar U begon : ’t Eilandje.

Op het hippe terras van U Antwerp bekomt U van alle indrukken die U opdeed. Uiteraard met lekkere cocktail in de hand.

’s Avonds nodigen wij U uit in het trendy restaurant van U Antwerp. 


Reserveer Nu!