U

Over ons

Hans & Colette

Hans & Colette Hans & Colette

U Eat & Sleep is het hospitality concept van mediafiguur Hans Otten 

Hans Otten : “We merken dat in wereldsteden als Londen, New York, Barcelona en Amsterdam heel vaak wordt ingezet op één, grote beleving. Een restaurant dat niet zomaar een restaurant is en een hotel dat meer is dan enkel een slaapgelegenheid. Eén plek die eerder een ontmoetingsplaats is. Een plaats in een leuke omgeving, waar iedereen de hele dag terecht kan om gelijk welke reden : ontspanning, werk, liefde, ontdekking. Een plaats waar ook de drempel niet te hoog is en waar mensen mekaar graag ontmoeten. En dan praat je niet over enkel een restaurant maar ook over een hotel. Een restaurant met slaapgelegenheid of slaapgelegenheid met een restaurant. En dit als één grote beleving. Het bestaat nog niet in ons land!. Maar nu dus wel en die plek heet “U”, een plaats waar “U”, de gast centraal staat.“

De dagelijkse leiding van U, is in handen van de vrouw van Hans : Colette van Remortel. 

Colette is van opleiding piloot en werkte meer dan 7 jaar voor Brussels Airlines.

Haar expertise in zowel hospitality als haar wereldse aanpak zullen “U” de uitstraling geven die het verdient.

Colette : “Ik zag heel de wereld. Ik weet wat je nodig hebt als toerist, zakenman, gezin of koppel als je reist. Je wil dat alles voor je in orde wordt gemaakt. Dat de sfeer ontspannen is en dat je zelf geen inspanning hoeft te doen om in die schaarse vrije tijd of kostbare werktijd te genieten. Life is too short to worry, life is too long to wait.”Karine

Voor het volledige design van zowel het restaurant als het hotel is één vrouw verantwoordelijk : Karine Ribbens en haar bureau : April One.

Karine : “Ik gebruikte natuurlijke kleuren die rust uitstralen in een urban setting zodat iedereen zich meteen thuis voelt bij U.”
“In de foodbar en de lounge ligt een vloer uit glasmozaïek in wit, grijs en zwart. In het restaurant werd parket in Hongaarse punt gelegd. De muren kregen een neutrale kleur en er werden speciale schildertechnieken met zand en steentjes gebruikt.
De grote, hoge ramen zorgen voor veel lichtinval – wat de ruimte opmerkelijk luchtig maakt. De oorspronkelijke rondbogen in het plafond werden gerestaureerd en er werd speciaal ontworpen verlichting in verwerkt. Eyecatcher in het restaurant is het grafisch paneel aan de muur.

De rest van de tafels in de bar hebben allemaal een verschillende zithoogte en staan symbool voor verschillende belevingen. Zo is de hoge tafel perfect om aan te aperitieven, terwijl de tafel met gewone hoogte ideaal is voor de zakenman die nog wat wil werken en de lage tafel met kussens en krukjes fijn is voor vriendinnen die zin hebben in cocktails.

Geen enkele hotelkamer is een kopie. In elke kamer krijg je een ander gevoel en impressie. Zo blijf je bij elk verblijf nieuwe dingen ontdekken. Al wordt er zeker geen stijlbreuk gepleegd. In bepaalde kamers werd met blauwe en groene kleuren gewerkt, terwijl andere net heel lichte kleuren kregen. Een verrassend en opvallend element in het design is het staal dat overal terugkomt.”

Karine