U

Over ons

Viki & Hans

Viki & Hans Viki & Hans

Twee-sterrenchef Viki Geunes en mediafiguur Hans Otten sloegen de handen in elkaar en bieden U een ervaring waarin Happiness, Accessibility, Openness en Food Experience centraal staan.

Gastronomie en media hand in hand : U cooperates.

Viki Geunes en Hans Otten leerden elkaar 8 jaar geleden kennen tijdens de opnames van het TV-programma : “Het Hotel Westende”, waarin kandidatenduo’s een hotel renoveerden om uiteindelijk de uitbating ervan te winnen. Hans was de presentator en Viki het jurylid.
Er ontstond een hechte vriendschap die nu verder gaat dan enkel privé.

Viki wordt als twee-sterrenchef geregeld uitgenodigd in het buitenland als culinair expert. Hans die in de TV-sector werkt verkende de voorbije 20 jaar de wereld voor TV-opnames en creatieve uitwisseling met meer dan 20 landen.
Door te proeven van wat de wereld te bieden heeft, kwam al snel het besef wat Vlaanderen nog mist op het vlak van hospitality.

Hans Otten : “We merken dat in wereldsteden als Londen, New York, Barcelona en Amsterdam heel vaak wordt ingezet op één, grote beleving.”
Viki Geunes: “Een restaurant dat niet zomaar een restaurant is en een hotel dat meer is dan enkel een slaapgelegenheid. Eén plek die eerder een ontmoetingsplaats is. Een plaats in een leuke omgeving, waar iedereen de hele dag terecht kan om gelijk welke reden : ontspanning, werk, liefde, ontdekking.”
Hans Otten : “Een plaats waar ook de drempel niet te hoog is en waar mensen mekaar graag ontmoeten. En dan praat je niet over enkel een restaurant maar ook over een hotel. Een restaurant met slaapgelegenheid of slaapgelegenheid met een restaurant. En dit als één grote beleving. Het bestaat nog niet in ons land!. Maar nu dus wel en die plek heet “U”, een plaats waar “U”, de gast centraal staat.“

Achter elke sterke man staat een sterke vrouw en omgekeerd.


Colette

De dagelijkse leiding van U, zal in handen zijn van de vrouw van Hans : Colette van Remortel.

Colette is van opleiding piloot en werkte meer dan 7 jaar voor Brussels Airlines.
Haar expertise in zowel hospitality als haar wereldse aanpak zullen “U” de uitstraling geven die het verdient.

Colette : “Ik zag heel de wereld. Ik weet wat je nodig hebt als toerist, zakenman, gezin of koppel als je reist. Je wil dat alles voor je in orde wordt gemaakt. Dat de sfeer ontspannen is en dat je zelf geen inspanning hoeft te doen om in die schaarse vrije tijd of kostbare werktijd, te genieten. Life is too short to worry, life is too long to wait.”

Colette

Viviane

Viviane

Ook Viviane Plaquet, de vrouw van Viki, zal een hoofdrol spelen in het hele “U”-verhaal. Met meer dan 25 jaar ervaring in de culinaire wereld op het hoogste niveau, zal zij haar expertise gebruiken om van U eat een succes te maken.

Viviane : “Het is voor mij een uitdaging om naast het werken op het hoogste culinaire niveau, nu ook dit vernieuwende verhaal vorm te geven. De 3 restaurantbelevingen in één verhaal is nooit gezien in ons land. Viki en ik zijn het gewoon om de klant altijd centraal te stellen. Zowel culinair als op het vlak van gastvrijheid en dat zal bij “U” niet anders zijn.”


Karine

Voor het volledige design van zowel het restaurant als het hotel is één vrouw verantwoordelijk : Karine Ribbens en haar bureau : April One.

Karine : “Ik gebruikte natuurlijke kleuren die rust uitstralen in een urban setting zodat iedereen zich meteen thuis voelt bij U.”
“In de foodbar en de lounge ligt een vloer uit glasmozaïek in wit, grijs en zwart. In het restaurant werd parket in Hongaarse punt gelegd. De muren kregen een neutrale kleur en er werden speciale schildertechnieken met zand en steentjes gebruikt.
De grote, hoge ramen zorgen voor veel lichtinval – wat de ruimte opmerkelijk luchtig maakt. De oorspronkelijke rondbogen in het plafond werden gerestaureerd en er werd speciaal ontworpen verlichting in verwerkt. Eyecatcher in het restaurant is het grafisch paneel aan de muur.

De rest van de tafels in de bar hebben allemaal een verschillende zithoogte en staan symbool voor verschillende belevingen. Zo is de hoge tafel perfect om aan te aperitieven, terwijl de tafel met gewone hoogte ideaal is voor de zakenman die nog wat wil werken en de lage tafel met kussens en krukjes fijn is voor vriendinnen die zin hebben in cocktails.

Geen enkele hotelkamer is een kopie. In elke kamer krijg je een ander gevoel en impressie. Zo blijf je bij elk verblijf nieuwe dingen ontdekken. Al wordt er zeker geen stijlbreuk gepleegd. In bepaalde kamers werd met blauwe en groene kleuren gewerkt, terwijl andere net heel lichte kleuren kregen. Een verrassend en opvallend element in het design is het staal dat overal terugkomt.”

Karine